provokativní téma na webu cestuj LEVNĚ ale zajímal by mně váš přístup a nejlepší úlovky Čím jsem starší tím víc si užívám hezké hotely a luxusní služby v nich; spaní na letišti už absolutně nepřichází v úvahu. všechno to začalo, zájezdem, náhodou a s neznalostí toho co vlastně kupuji se mně zalíbila nabídka zlevněného zájezdu od EximTours kdysi dávno na duben do Turecka bylo to do úplně nového hotelu  Delphin Deluxe  za zaváděcí cenu. Po koupi levné letenky jsem sehnal s radostí levný pobyt v resortu  Helengeli  , nádhera- ráj na zemi, na recepci se ukázalo že ta neodolatelná cena byla bez jídla, seděl jsem tam s pasem jako hromádka neštěstí a dělal psí oči, od Švýcarky na recepci jsme dostali velkoryse plnou penzi pro celou rodinu, což nám zachránilo dovolenou a rozpočet. Krátce po koupi levných letenek do Singapore, jsem se dočetl od jiného cestovatele "kdo nebydlel v  Marina Bay Sands tak ten nebyl v Singapůru". Zatnul jsem zuby a koupil dvě noci. Vdobě kovidu jsem jel v lednu čerpat vitamín D do Dubaje, v době kdy při nedostatku turistů si hotely vyhlásily cenovou válku, na této vlně jsem se moc rád svezl a za desetinu současné ceny jsem se dostal do Conrad Dubai. Zatím nejlepší úlovek byla náhodná cenová akce ve skvělém  Vinpearl  u na ostrově Phu-Quoc kam jsem rodinu vyvezl na Vánoce. Už se těším na střešní fotografie v hotelu Gevora Dubai zanedlouho.  .

vaše nejlepší ubytování!?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

66 reakcí

Na poušti pod nebem plným hvězd.

5 Citovat

Kdyz uz jsme u toho “LEVNĚ”…. Kolik je pro Vas pro zajimavost cena za noc na os. max., a vic uz nevhcete zaplatit, jedno kolik hvezdicek…proste takova jako stopka v hlave?

Vsimla jsem si, ze se to s vekem a taky rustem cen u me zvysuje, neb clovek ma o neco vetsi naroky nez treba pred 10 lety😅. Ale i tak se drzim, neb jsme 4 a to skace😂😇.

0 Citovat

U mě je to tak 1500, se snídaní. Ale už jsem platil i víc, když to jinak nejde nebo si člověk chce dopřát něco víc zážitkového. Třeba zrovna tento týden na Amalfi... :-)

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Kdyz uz jsme u toho “LEVNĚ”…. Kolik je pro Vas pro zajimavost cena za noc na os. max., a vic uz nevhcete zaplatit, jedno kolik hvezdicek…proste takova jako stopka v hlave?

Vsimla jsem si, ze se to s vekem a taky rustem cen u me zvysuje, neb clovek ma o neco vetsi naroky nez treba pred 10 lety😅. Ale i tak se drzim, neb jsme 4 a to skace😂😇.

Pokud jezdíme po USA a spíme skoro každý den jinde, hledám hotel do 50 USD, preferuji snídani, parkování zdarma, bazén a "coin laundry", to proto, abychom s sebou nemuseli vláčet xy triček, prádla, atd... a mohli si aspoň každý 3. až 4.den vyprat. . 

1 Citovat

To se hodně liší podle cenové hladiny v konkrétní destinaci, většinou se vejdeme do 500 Kč za osobu/noc. Taky se to za posledních pár let všude zdražilo, dřív jsem hledala do 300.

0 Citovat

Houpací síť na hranicích mezi Salvadorem a Hondurasem, poté, co jsem nestihla kvůli zdlouhavým imigračním procedurám poslední autobus. Bar otevřený skoro až do rána byl hned naproti.

Chtěli za to 5 USD + 1 USD stálo nabíjení mobilu. 

Kdyby tam ty sítě nepronajímali, neměla bych se vůbec kde ubytovat.

1 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Ahoj. 
clubové apartmá z filmu Pařba v Bangkoku v hotelu Lebu 

Pěkný úlovek! Mám rád tuto sérii,nejvíc pařbu ve Vegas.

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a): neměla bych se vůbec kde ubytovat.

ty bys to vyřešila coby dup posilněná karibským rumem

1 Citovat

Mandre napsal(a):

Jak kde a jak za co. Někdy je i pětistovka moc (chudé laciné země), jindy vypláznu 2 - 3 tisíce a jsem rád za průměrný pokoj a relativně civilizovaný nocleh. Myslím, že za Covidu byla třeba v Tel Avivu pro 3* běžná cena kolem pěti tisíc českých za dvoulůžák... 

Pořád se dá spát leckde velmi lacino, třeba kolem 10 eur za noc, jen je otázka jestli za to potom ty blechy, vši, filcky, štěnice, studená voda a další havěť stojí... To si dopřeji spíš pro pocit, že ještě nejsem úplná troska, ale spát se tak třeba dva týdny prostě nedá. 

0 Citovat

Ja mam tak pro nas 4 hranici na 2500/noc, kam se vetsinou vlezeme, ale treba pod 2000 (500os) bez jidla  mi prijde (Evropa), ze uz to ma hodne mouchy, a malokdy se mi podari neco pekneho koupit.

0 Citovat

Mně už přijde divné, pokud platím víc za hotel, něž za chlast.

2 Citovat

Zkusím výběr mých nejlepších po pár kategoriích, každému se může hodit něco jiného: 

Rodiny s dětmi: Güral Premer Tekirova, blízko skutečnému 5*servisu a kvalitě (překvapivě relativně levně přes německé cestovky, obdobně kvalitní hned vedle Rixos, třeba srovnat aktuální ceny), RIU Palace Peninsula (Cancun) - tam jsme byli dobrovolně přesunuti z Tulumu (overbooking, kdo chtěl, mohl do Cancunu na 3 noci i s transferem)

Nejlepší upgrade - těch moc nemám, aspoň něco: Crowne Plaza Venice East Quarto dAltino (super poloha u vlaku do Benatek) a Voco Moab (skvělý nový hotel za přijatelnou cenu hned u národních parků) - ale i za pár desítek euro v hotovosti upgrade právě v Güral Premier (což se dá v Turecku asi skoro všude, je to asi cash do kapsy recepčním). 

Pro dva autem - luxus - Carlsbad Plaza Karlovy Vary - no, neplatil jsem to, o to lepší :-) Diamant Hluboká, Zochova Chata.

1 Citovat

Když jsem se nad tímhle zajímavým tématem zamýšlel, tak jsem došel k tomu, že na mě nejvíce zapůsobily historické hotely, které dokážou svou historii přenést do vlastního příběhu.

Taj Mahal Palace, Bombaj

Od přivítání v podobě malého rituálu s darováním náhrdelníku a stylizované mince pro ochranu po krásný obrovský bazén v atriu je pobyt prostě zážitek. Od svého otevření v roce 1908 hostil nespočet amerických prezidentů i světových celebrit. Přesto nejsou ceny zcela nedostupné – základní pokoj začíná podle sezony zhruba na €350. Hotel se pravidelně umisťuje v žebříčcích nejlepších hotelů světa a jeho poloha je ideální – přímo u slavné Brány Indie.

MGallery Yogyakarta

Za mě asi nejlepší Accor hotel ve kterém jsem kdy spal. Původně vila bohatého čínského obchodníka z roku 1918, následně po dlouhá desetiletí luxusní hotel. Perfektní osobní servis, výborné snídaně s živou lokální hudbou a degustačním barem detox koktejlů. Cena poměr výkon je stejně jako jinde v Indonésii (kromě Bali) úplně v pohodě.

Hilton Barbados

Abych nezůstal jen u asijských hotelů, stojí za zmínku Hilton na Barbadosu. Nachází se na místě bývalé vojenské pevnosti Charles Fort z roku 1650, která je dnes součástí světového dědictví UNESCO. Z privátní pláže tu můžete obdivovat zachovalé hradby i původní děla. A pokud rezervujete pobyt za body, díky výhodě 4+1 noc zdarma pro prémiové členy vyjde ubytování zhruba na polovinu pultové ceny.

Těch hotelů je určitě víc, ale tyhle mě napadly jako první…

barb1.jpg
mg1.jpg
barb2.jpg
tmp2.jpg
tmp1.jpg

2 Citovat

ohledně cen je myslím nesmysl říct nějakou hranici. V Thajku se dá za 20eur a na Mallorce si za 20eur tak půjčím na den lehátko na pláži :) 

Já to mám nastaveno tak že se mi musí ubytování líbit, hlavní je poměr cena /výkon, nemám problém zaplatit hodně když to za to stojí.

Když létám s kámošem tak chceme striktně každý svůj pokoj ideálně každý pokoj s balkónem a to většinou něco stojí.

0 Citovat

Ono neco jineho je platit za 1os nebo za 4. Takze to nespravi jeden dvouluzak, ale apartman nebo domek nebo min. rodinny pokoj nebo suite. Jinak je pravda, ze taky sleduju cena/vykon a libit samozrejme. 

0 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

blechy, vši, filcky , štěnice, studená voda a další havěť 

Něco mi říká, že jestlis chytil filcky, nebyl to problém pokoje, ty z povlečení nechytíš :-)

Jen bych k tomu poznamenal, že štěnice bohužel nejsou problémem jen levných ubytování, ač jsou tam častěji, než v těch dražších. Jsou bohužel i v letadlech a na letištích (jižní Evropa).

1 Citovat

Já jsem letos jako solo cestovatel hodně ocenil Capsule Hotel - Lucerne Old Town. Na Švajc super cena (1300 Kč za noc), vše nové, čisté. Přirozeně jsem měl trochu obavy ze spaní v kapsli, ale nakonec jsem se tam vyspal skvěle, jako už dlouho ne. 
V kapsli bylo více místa (opticky i díky velkému zrcadlu), než jsem čekal, vešly se mi tam i všechny věci vedle matrace, která byla hodně pohodlná. Dýchalo se skvěle, údajně se tam 22x za hodinu vymění vzduch, což má odpovídat otevřenému oknu. Jen se nesmí zakrýt ventilace :D 

2 Citovat

bugr napsal(a):

Já to mám nastaveno tak že se mi musí ubytování líbit, hlavní je poměr cena /výkon, nemám problém zaplatit hodně když to za to stojí.

Mam to podobne, ale niekedy cena/vykon na "papieri", a pomer cena/vykon na mieste je dost odlisna :) V tom pozitivnom zmysle slova ma prekvapili napr. v Albansku, ci Spanielsku, a naopak v Egypte hotel s ratingom 7,9 a 2000 recenziami castokrat absolutne nic neznamena, viackrat to bola riadna diera, kde nesla ani tepla voda, ci klimatizacia. No uz sa tesim na dalsiu Vianocnu loteriu v Sharme, Kahire, Luxore a Hurgade.

Btw. ako riesite situaciu, ked ubytko na mieste nezodpoveda popisu?

0 Citovat

jokker napsal(a):

[citace="romancient"]

M – prostě místa, která mají “duši”. 

Jasně velký souhlas. Vlastně můj nepřekonaný zážitek bylo spát ve spacáku na ploché střeše hostelu ( v devatenácti letech v Jeruzalémě (bohužel bez dívky). Celé to město má svojí historickou duši a je plné spirituality

[/citace]

Souhlas naprostý. Já jsem takovou noc zažil v Jeruzalémě ve svých 25 letech. Bez dívky též... Mimochodem, po dalších 17 letech jsem to místo navštívil znovu, ale (hostel) už neexistoval.

0 Citovat

Nemusíte to okecávat, když je láska opravdová, tak na pohlaví nezáleží.

8 Citovat

Mě nejvíc na "pobytí" osloví klidné dědinské místo na pláži nebo v džungli, hlavně to musí mít zahrádku/terasu/balkon s nějakým zevlítkem a příjemným výhledem do přírody nebo na oceán. A aspoň trochu čisto. A jídloooooo poblíž.

Aktuálně jsem ve fázi hledání nejlepšího zevlícího místa na takové ty zimní úprky.. Takže kdyby měl někdo podobné chatičkové tipy, budu veeeelmi ráda.

Líbilo se mi třeba tady:

Bali - Amed: https://maps.app.goo.gl/4gAxiBHC4PuYeenQ8

Thai - Ko Pu: https://maps.app.goo.gl/FEPeDjePrPnp5q1dA

Thai - Ko Yao Noi: https://maps.app.goo.gl/vY8vixCKu6onsvfYA

Thai - Ko Lanta: https://maps.app.goo.gl/t3VVwHYCjxyDSY3W6

Mex - Zipolite: https://maps.app.goo.gl/zoK4ckPKgaoPZH4X6

Sardinie: https://maps.app.goo.gl/18moevpKxsu6wMn5A

1 Citovat

voughne napsal(a):

[citace="bugr "]

Btw. ako riesite situaciu, ked ubytko na mieste nezodpoveda popisu?

[/citace]

V zemích třetího světa většinou vybírám až na místě, protože mmj. převis nabídky a často ani ráno nevím kde večer skončím.

A v té bohatší a úspěšnější části světa se to až tak moc nestává. 

2 Citovat

Nám se líbilo třeba tady na přehradě v divočině: https://khaosok-smiley.com/ Ubytování samotné je velmi jednoduché, ale to prostředí... Plavání v tak klidné vodě i půjčení kajaku taky fajn. Zajímavé je, že i když kolem lidi byli, tak si je zpětně nevybavuju, takže nerušili :) Plánujeme se tam vrátit a zůstat dvě noci.

Hezké prostředí (a výborné snídaně) měli v Mayfair Tea Resort Siliguri (na cestě do Darjeelingu), ale nevyhovovala mi tam ta servilnost, v tom nějak neumím chodit.

Rádi využijeme hezké ubytování hlavně mimo sezónu (i u nás je vana výhodou), ale nevadí nám ani velké hotely. Letos jsme si opravdu dobře odpočali v Praze na Andělu v Orea Angelo - v pokoji klid a slušný výhled, dobré snídaně s možností udělat si svačinu a executive lounge byl skvělý, nebylo třeba nikam jinam chodit na jídlo, nám nabídka stačila. Stolní fotbálek a procházky na Vyšehrad a Petřín po méně profláklých místech. Pro nás relax (na prázdniny super cena), i když chápu, že to má každý jinak.

0 Citovat

Kedze ja idem skor na cenu, tak nejake extra ubytka som nezazil, no z tych pomer cena/vykon/zaujimavost prisli asi ako najlepsie tieto:

Dunard Hostel, Barra, Skotsko - vela si nepamatam, no lokalita super
Trullo Sereno Angelo, Locorotondo, IT - ubytko v trullo

Hotel Ukraine, Kyjev - najlepsi vyhlad v meste
Jurty v Kogez, Shetpe, Mangystau, KZ - nielen jurta samotna, no hlavne party hard s miestnimi
Parador de Ceuta, ES - velmi prijemny hotel v exklave Ceuta
Ubytovanie u domacich v Tarmguist, Maroko
The Mayflower hotel Bejrut - tiez hotel s historiou a dusou
Intourist Uzhorod - retro klasika 
Hayat Pyramids View Giza - hotel samotny nic moc, no vychod slnka z terasy nad pyramidami, koniec
Lake Shkodra resort, Albansko - fakt paradny kemping 

0 Citovat

u mna najlepši deal bol Habitas Al Ula. Nebohá FTI to predávala za 120€ na noc s polpenziou, bol hriech to nevyužiť :) Paradox bol, že hotel polpenziu vobec neponukal a tak sme na večeru mali osobneho kuchara, ktorý každy večer za nami prišiel a prekonzultoval s nami čo nam pripravi. 
Rovnaku chybu a cenu mali aj na Shangri-la Jeddah ale to bol nebol až taky zažitok.

2
66 reakcí